דובי זכאידובי זכאידובי זכאידובי זכאי
  • על אודות
  • רכב
  • מקום
  • איור
  • כל הכתבות
✕
רכב/ החשמל התחיל לזרום
10 בפברואר 2022
רכב/ שברו את השיא
10 בפברואר 2022
פורסם על ידי דובי זכאי ב- 10 בפברואר 2022
קטגוריות
  • כללי
  • רכב
תגיות
  • וולבו
  • רכב
  • שוודיה

רכב/ חשמל שוודי

חברת וולוו העולמית וחברת-Northvolt מאיצות את המעבר לחשמול עם מפעל סוללות חדש בהשקעה של 30 מיליארד דולר. כמה מהר ימלאו לנו את הסוללות?

מפעל הסוללת החדש של וולוו ו- Northvolt יוכל לספק כחצי מיליון סוללות בשנה לרכבי וולוו ופולסטאר, יוביל לייצור של סוללות עם טווחים ארוכים וזמני טעינה קצרים יותר וכן יוזיל את עלות ייצור הסוללות ואת פליטת הפחמן הכרוך בייצורן. וולוו וחברת Northvolt יקימו מפעל חדש בשוודיה לייצור סוללות שיחל לפעול ב-2025, בהשקעה של כ-30 מיליארד ש"ח. המפעל החדש והקשרים ההדוקים עם Northvolt יחזקו משמעותית את אסטרטגיית החשמול של וולוו ששואפת לייצר ולמכור רק מכוניות חשמליות לחלוטין עד 2030. בניית המפעל תחל ב-2023 והוא ייצר תאי סוללה חדישים, שפותחו במיוחד לשימוש במכוניות וולוו ופולסטאר חשמליות מהדור הבא. למפעל תהיה יכולת ייצור תאים שנתית פוטנציאלית של עד 50 ג'יגה וואט שעה (GWh), שתספק סוללות לכחצי מיליון מכוניות בשנה.

שיתוף
0
דובי זכאי
דובי זכאי

פוסטים קשורים

16 בפברואר 2023

בלוג/ הזבל כובש אותנו


קראו עוד
11 בדצמבר 2022

אספנות/ צעצוע של סיפור


קראו עוד
גלישת רוח
27 בנובמבר 2022

ספורט/ לא יכולים בלי


קראו עוד

Comments are closed.

דובי זכאי

על עצמי
עיתונאי עצמאי, כותב על מסלולי טיול, מבחני רכב כבד ושטח. באתר למטייל מסלולי שטח, פינות לקפה. תערוכת קבע של ציורים ואיורים. מאייר ומצלם כותב ספרי טיולים וילדים. לכל הכתבות מתלווים תצלומים של הכותב.

            אין תוצאות כל התוצאות

            דובי זכאי © 2023