דובי זכאידובי זכאידובי זכאידובי זכאי
  • על אודות
  • רכב
  • מקום
  • איור
  • כל הכתבות
✕
נחל תנינים/ …ובקצה נמל קטן של ספינות דייג
27 באוגוסט 2020
רכב/ השקות רכב חדש – בקטן
1 בספטמבר 2020
פורסם על ידי דובי זכאי ב- 27 באוגוסט 2020
קטגוריות
  • כללי
תגיות

עין אל כבירה או בשמו החדש עין כפיר (לזכרו של אבנר כפיר חזי, בן אלון מורה שנפל בדרכו למוצב הבופור בלבנון), מעיין עתיק בוואדי אל כבירה במרחק של כק"מ מהישוב אלון מורה

עין כפיר אחד ממעיינות השומרון השופעים, מעיין זה נובע במשך כל השנה וילדי המקום אחראיים על הניקיון ולכן הוא תמיד נקי ומימיו צלולים. עומק המים כמטר וחצי, בחלק המוקדש לילדים עומק המים חצי מ'. בהרי שומרון חבויים מאות מעיינות שכבה קטנים, מעיינות אלה היו התשתית לישובים קדומים באזור.

בספר דברים מוזכרת ברכתו של משה לשבטו של יוסף "ומתהום רובצת תחת", הברכה מתייחסת למעיינות הענק השופעים בנחלת יוסף. שמו של המקום הערבי עין אל כבירה (פירושו: המעיין הגדול) הנביעה פורצת מתוך ההר, אמת מים זורמת מהניקבה, עומק המים בנקבה כ-30 ס"מ. המים זורמים אל בריכת שכשוך גדולה שאורכה כחמישה מ' וצמוד לה גם בריכה פחות עמוקה לקטנטנים. המים מגיעים דרך מנהרה ארוכה, כ-50 מ' אורכה, בקצה, קשתות וקמרונים בני למעלה מ-2000 שנה, כאמור בזכות פעולתם הברוכה של הילדים הבריכה נשארת נקייה ובהחלט מזמינה. בתקופת שר הבטחון אהוד ברק הוא הורה על הריסת הבריכות, אבל תושבי המקום מיהרו לבנות את הבריכה הפרטית שלהם מיד אחרי ההרס.

אחרי הרחצה כדאי להיכנס אל הניקבה, עומק המים בין 20 ס"מ לבין חצי מטר, אחרי כחמישים מטר הליכה מתכופפת מגיעים לחדר קסום בו נובעים המים.

המקום נמצא סמוך לאלון מורה על כביש 555 יש שילוט מסודר. משער הישוב אלון מורה שבצפון השומרון נוסעים דרומה כ-800 מ' בעיקול ימינה מבחינים בשלט 'עין כפיר', כאן משאירים את הרכב ויורדים ברגל והבריכה מימין לכביש. רכבים גבוהים יכולים לרדת עד הבריכה.

שיתוף
0
דובי זכאי
דובי זכאי

פוסטים קשורים

16 בפברואר 2023

בלוג/ הזבל כובש אותנו


קראו עוד
גלישת רוח
27 בנובמבר 2022

ספורט/ לא יכולים בלי


קראו עוד
דרכים צדדיות
13 באפריל 2022

מקום/ דרכים צדדיות


קראו עוד

Comments are closed.

דובי זכאי

על עצמי
עיתונאי עצמאי, כותב על מסלולי טיול, מבחני רכב כבד ושטח. באתר למטייל מסלולי שטח, פינות לקפה. תערוכת קבע של ציורים ואיורים. מאייר ומצלם כותב ספרי טיולים וילדים. לכל הכתבות מתלווים תצלומים של הכותב.

            אין תוצאות כל התוצאות

            דובי זכאי © 2023