הדקל שבע הרוחות הניד ענפיו באדישות מול הרוח הקלה. ענפיו הגמישים מורגלים למשבים חזקים יותר. מעל העמק הבז המצוי השתעשע בתרמיקה, ריחף בנחת סוקר את השדות תחתיו, מפעם לפעם צלל בתקווה ונסק לשמי בייאוש של החמצה. לפתע, עלה משב מפתיע, הרוח ליחחה את המדרון התלול, מנידה בפראות את צמחיית הקיץ היבשה. בנשיפה של חום לוהט שטפה את מרפסת הנוף. הרוח חוללה בשריקה פראית בין השלטים, מיהרה לדקל הבודד. הסתערה על ענפיו שזעו בפראות כזרועות ללא שליטה. המשב היתום חיפש לו בדל של נייר לסיום מרשים, שמצא התערבל עם הנייר במחול סוער, העלה אותו לגובה – ועזב. הנייר הסתחרר סביב עצמו ונחת בעדינות ליד שלט הזיכרון, צמוד לסלע בזלת חסון מסלעי המקום, עליו מוצמד לוח שיש פשוט לזכרו של לרב אלוף, (במיל), דן שומרון ז"ל.
אין מקום מתאים יותר לאתר לזכרו של דן שומרון, מרפסת הנוף שלוחה אל נופי ילדותו של דן. מגובה התצפית כ-500 מ' מעל העמק. מכאן העמק חרוץ ביופיו, שדות כשטיח של גוונים, פיסות של חום, ירוק, מהולים בנקודות כחולות של בריכות הדגים. פס ירוק כהה ומפותל משרטט בעמק את נתיבו של נהר הירדן. שבילים תוחמים בלבן את היופי ומעניקים סדר לעמק הירדן. הרי גלעד, במזרח, מתנשאים כענקים המאיימים על השלווה. נקודת התצפית החשופה לרוח, המרפסת צופה למזרח עטורה בקשת של מושבי אבן שיוצרים תיאטרון זעיר מול הנוף, שלטי ההסבר ומילות זיכרון לדן שומרון. וכך אפשר לשבת וללגום את הנוף, ללוות בקנאה את מחול הבז באוויר. בשעות אחה"צ נח אד רך, לבן על הרי גלעד, וככול שהשמש גולשת מערבה מאדימים ההרים.
דן שומרון נולד באשדות יעקב בשנת 1937, חייל מצטיין, קצין נועז שקיבל את עיטור העוז במלחמת ששת הימים, היה הרמטכ"ל ה-13 של צה"ל ונפטר בתל אביב בשנת 2008. במדרון המזרחי, בתוך שטח הגן הלאומי נבנתה מרפסת הנוף החולשת על הנוף. מאחור המצודה בכל תפארתה, סלעי הבזלת הכבדים של חומת מצודת כוכב הירדן, חפיר בעומק של 12 מ' ורחב של 20 מ'. (המקום נקרא גם בלוואר = יפה נוף). המבצר הצלבני הוקם בשנת 1,140 בתחילה זו היתה חווה חקלאית מבוצרת, בשנת 1,168 רכשו את המקום אבירי המסדר ההוספיטאלרי והפכו את המקום למצודה החולשת על על הדרך מבקעת הירדן לדמשק, על נופי עבר הירדן, בקעת כנרות, בקעת בית שאן, הרי הגולן.
עוד משהו: במקום תחנת האכלה לנשרים וצפו זוג נשרים שמגיע למקום ושביל הליכה מעל הנוף.
טיפ קטן: לאחר סגירת השערים, בירידה מהגן הלאומי חזרה לכביש 90 לאחר סגירת השערים (17:00), אל תמהרו. מולכם נפרסת תמונת נוף מדהימה, הרי גלעד ושדות העמק נגועים בגוונים אדמדמים של יופי.
איך מגיעים: על כביש 90 (צומת צמח שאן), מדרום לקיבוץ גשר עליה תלולה לגן לאומי כוכב הירדן. (לצערי הכניסה בתשלום).
רעבים? על כביש 90, בכניסה לקיבוץ אשדות יעקב מסעדה מצוינת, 'צל תמר' 04-6756688. כדאי להזמין מקום.
הערה: בימי קורונה אלה יש לשריין מקום מראש בגן הלאומי כוכב הירדן בהזמנת מקום מראש.