דובי זכאידובי זכאידובי זכאידובי זכאי
  • על אודות
  • רכב
  • מקום
  • איור
  • כל הכתבות
✕
בכרם/ סוכה של יופי
25 בספטמבר 2018
פורסם על ידי דובי זכאי ב- 15 בספטמבר 2018
קטגוריות
  • כללי
תגיות

בישוב המיוחד גוש חלב (ג'ש), נחבאים בין החצרות קברי צדיקים,

מסע אל הישוב המיוחד העטוף ביופי גלילי

ליל ירח כמעט מלא ועננים רכים משייטים בשמים, צילם חולף על סימטאות גוש חלב. לפתע, לקראת חצות, חולפת דמות אשה ברחובות השוממים. האשה, דקה עד כאב, ראשה עטוף במטפחת, ובידה מאהילה על נר דולק. ליד קיר ירדה שתי מדרגות, פתחה שער קטן ונדחקה פנימה לרחבת קבר. שם, על חלקת האבן הדליקה עוד כמה נרות. לרגע, פניה הוארו, היתה מתייחדת בתפילה שקטה, אחר גהרה על האבן הקרה, האם נשמע בכי עצור? לא נדע. אחרי מחצית השעה הדמות הדקה עזבה את המקום, האבן אצרה בקירבה את תפילתה, הנרות הטילו צללים שריקדו על קיר מסביב. באור הירח החיוור אפשר היה להבחין בכתוב על הקבר:

"זהו קבר עתיק ימים בו טמונים לפי המסורת של יהודי הגליל כמה צדיקים קדמונים ביניהם הוריו של הרשב"י (רבי שמעון בר יוחאי) ואשתו".

כדרכו של טור צנוע זה, אנו נחפש מקום שקט להתייחד בו עם זכרו של רבי שמעון בר יוחאי ומשפחתו, הפעם, למרגלות הר מירון.

137 קברי צדיקים פזורים לאורכה של הארץ. אין וודאות שהצדיק הנזכר בשלט אמנם קבור בדיוק כאן. רק שני מקומות אין עליהן עורערין, קברו של האר"י, בבית הקברות העתיק בצפת וקברו של רבי שמעון בר יוחאי בהר מירון. בגוש חלב, בליבו של הכפר היפה, נסתרים בחצרות הבתים כמה קברי צדיקים, אחד מהם קבר הוריו של הרשב"י ואשתו. רבי אלעזר, (בנו של שמעון), היה קבור בתחום הכפר, אחד מבני בני מירון חלם ששמעון בר יוחאי ביקש שבנו יהיה קבור לידו והביאו לקבורה ליד אביו בראש ההר. גוש חלב נקרא בערבית ג'יש, וג'סקלה, ברומית. תושביו מעורבים, נוצרים מרוניים, יוונים אורתוקסיים ומוסלמים. הישוב השקט, עטוף במטעי תאנים, גפנים. בחצרות הבתים מבשילים בימים אלה אשכולות ענבים. שלוש כנסיות בכפר, המפורסמת 'מאר בוטרוס' שצופה אל העמק, מעליו מתנשא הר מירון.

איך מגיעים:

לגוש חלב, מצומת כברי, מזרחה על כביש 89. מצומת חנניה, על כביש 866 צפונה, בצומת מירון צפונה על כביש 89. לקבר הורי ואשתו של הרשב"י, נכנסים לגוש חלב נוסעים ישר עד הבנק, פונים שמאלה ושוב שמאלה, קשת בטון ושער ברזל, קבר בצבע טורקיז תגלו שהגעתם.

בסביבה 1

עוד קברי צדיקים בישוב, על הכביש הראשי, קבריהם של שמעיה ואבטליון, חכמי הזוגות, מראשי הסנהדרין במאה ה-1 לפנה"ס. רבי מאיר בן יצחק, בעל האקדמות (כנראה רבי מאיר קלצ'ון), אחד מחכמי צרפת. קברו של הנביא יואל ליד הכניסה המערבית לגוש חלב, המבנה בעל הכיפה הכחולה בולט למרחוק. חשוב לדעת, הקברים בגוש חלב נמצאים בחצרות של בתים פרטיים. השכנים נחמדים למבקרים, אך חשוב להתנהג בנימוס ולשמור על שקט.

בסביבה 2

מסלולי טיול לנחל חלב, שרידי בית כנסת העתיק מהמאה השלישית, אל ה'עין הכחולה', מאגר מים שנח בשלווה פסטורלית בין הגבעות הלבנות סמוך גוש חלב הלבנות.

רעבים? ביציאה המזרחית של גוש חלב, באיזור התעשייה ממתינה מסעדה משובחת, עם תצפית על בתי הכפר. פואד, הבעלים, ידאג שלא תישארו רעבים. מסעדת 'הר מירון',  04-6980598.

(תודה לידידי אמנון גופר, מדריך טיולים ומספר את סיפורי הגליל)

שיתוף
0
דובי זכאי
דובי זכאי

פוסטים קשורים

16 בפברואר 2023

בלוג/ הזבל כובש אותנו


קראו עוד
גלישת רוח
27 בנובמבר 2022

ספורט/ לא יכולים בלי


קראו עוד
דרכים צדדיות
13 באפריל 2022

מקום/ דרכים צדדיות


קראו עוד

Comments are closed.

דובי זכאי

על עצמי
עיתונאי עצמאי, כותב על מסלולי טיול, מבחני רכב כבד ושטח. באתר למטייל מסלולי שטח, פינות לקפה. תערוכת קבע של ציורים ואיורים. מאייר ומצלם כותב ספרי טיולים וילדים. לכל הכתבות מתלווים תצלומים של הכותב.

            אין תוצאות כל התוצאות

            דובי זכאי © 2023