דובי זכאידובי זכאידובי זכאידובי זכאי
  • על אודות
  • רכב
  • מקום
  • איור
  • כל הכתבות
✕
בית ג'ן/ חלקת הקבר בראש ההר
15 במאי 2020
מקום לקפה/ נפוליון, כמה סוכר?
20 במאי 2020
פורסם על ידי דובי זכאי ב- 20 במאי 2020
קטגוריות
  • כללי
  • מקום
תגיות

גבעה 312 – קברו של ש'יח איבן ג'בל

מקום לקפה. לקראת שקיעת השמש במערב, כל עמק איילון נגוע בגווני זהב, צבעי הזהב נוגעים גם במבנה אבן גדול עם כיפה, לידו מרפסת נמתחת מרפסת גדולה המשקיפה על נופי העמק, ופתח קטן מהמרפסת מוליך לבוסתנים.

נקודת תצפית מרהיבה על עמק איילון, לטרון ועד למראות מישור החוף בין אשדוד ונתניה. איבן ג'בל היה דמות אגדית, מצביע מוסלמי של הכוחות באמואוס, (ליד לטרון). בשנת 639 סיים את חייו במגפה שפרצה בקרב חייליו. המבנה הראשוני הוקם בשנת 1288 ומשך השנים שומר ושופץ. בשנת 1948 ניצבו כאן התותחים של הלגיון הירדני, שגרמו לאבידות רבות לכוחותינו בלחימה על לטרון.

איך מגיעים: המבנה נמצא בפארק קנדה (איילון) שנכנסים לפארק ליד לטרון, עולים בכביש מזרחה, פניה ראשונה ימינה וממשיכים לפי השילוט לקבר, איבן ג'בל. בהמשך מזרחה לאורך השביל גבעת התותחים הירדנית, היום אתר זיכרון.

שיתוף
0
דובי זכאי
דובי זכאי

פוסטים קשורים

14 במרץ 2023

ספר/ אי האפשר


קראו עוד
16 בפברואר 2023

בלוג/ הזבל כובש אותנו


קראו עוד
ים הרצליה
29 בנובמבר 2022

טיול עירוני/ קפטן ג'ק


קראו עוד

Comments are closed.

דובי זכאי

על עצמי
עיתונאי עצמאי, כותב על מסלולי טיול, מבחני רכב כבד ושטח. באתר למטייל מסלולי שטח, פינות לקפה. תערוכת קבע של ציורים ואיורים. מאייר ומצלם כותב ספרי טיולים וילדים. לכל הכתבות מתלווים תצלומים של הכותב.

            אין תוצאות כל התוצאות

            דובי זכאי © 2023