השביל מתחיל דרומית לשביל הגולן שנפרס על המצוק. קצהו הצפוני מתאחד עם שביל הגולן. חובבי ההליכה יכולים להשחיז את הסוליות לצעידה ארוכה ומהנה, רוכבי אופניים רצוי לשמן את השרשרת, ג'יפאים עצלים יכולים להכין את הגזייה לקפה מול נקודות רבות בנוף המשכר. השעות המומלצות, שעות הבוקר המוקדמות, רגע אחרי שהשמש שולחת קרני ריגול מהססות אל דרום הכנרת. חובבי השקיעות מוזמנים לתצפית מהשביל לקראת השקיעה, מגוון צבעים כזה יכול להצית את אש הרומנטיקה גם בלבבות קרים ונוקשים.
המבוא לשביל לא פחות יפה, כביש 98 מטפס לדרום רמת הגולן מצומת חמת גדר, הכביש המפותל מעניק לנהג חובב הפגנת כישורי נהיגה, לנוסעים – לרעוד קלות מפחד התרסקות לתהום. ממזרח חו"ל, מדרונות חקלאיים בממלכת ירדן. כשישה ק"מ במעלה הכביש, משמאל, (כ-100 מ' לפני הכניסה לעין תאופיק) דרך כורכר רחבה, שביל לא מסומן שיורד מערבה, בתחילתו פילבוקס מתנשא, הדרך נושקת למדרונות המערביים של דרום הרמה, תחילתו של השביל מתאים לרכב פרטי אך בהמשך הדרך הופכת קשה לרכב נמוך גחון. בינתיים תמונות הנוף מצטיירת, דרום הכנרת, הישובים שער הגולן, מעגן, השוליים של האון והמטעים הנפרסים למטה, נוף מנקודת מבטה של ציפור.
בתחילת המסלול התצפית חולשת על ערוצו הנסתר של הירמוך, על ישובי הירדן הדרומי. השביל מתעקל צפונה ומתפצל כלשונו של נחש, בוחרים בנתיב השמאלי ובהמשך הדרך נושקת לחאן אל עקבה, (פירושו: פונדק המעלה), מבנה ממלוכי בן שתי קומות, חצר וחומה, כיום נותרה רק הקומה התחתונה עם קשת אבן מרשימה. בקצה ניצב טנק סורי פגוע, לועו מכוון אל תל קציר ושער הגולן. שטח החאן מסומן כממוקש והכניסה אליו אסורה. בהמשך נקודת תצפית מרהיבה מגג עמדה סורית שחולשת על כל דרום הכנרת והישובים למטה. בהמשך צפונה נפגשים עם שביל הגולן ועין תאופיק. שעת הביקור? תחליטו לבד.
איך מגיעים: מצומת צמח בדרום הכנרת נוסעים מזרחה בכביש 98, בצומת חמת גדר פונים צפונה לכביש 98 שמטפס לגולן. כ- 6 ק"מ טיפוס (100 מ' דרומית לכניסה לעין תאופיק), מערבה לשביל.
בסביבה 1 – הכינוי תותחי נברון, (כ-600 מ' צפונית חאן אל עקבה) הודבק למוצב מבוצר שנמצא על שביל הגולן סמוך עין תאופיק. בונקר הבטון ענק המזכיר את תיאור בספרו אלייסטר מקליין תותחי נברון. כאן היו אמורים לשכון תותחי ענק, לונג תום ולירות דרומה, למלכת ירדן, כדי לפגוע במחבלים המתארגנים אחרי מלחמת יום הכיפורים. בבונקר רואים את המסילה שהוכנה לתותחים, אפשר להיכנס פנימה ולראות את היעד המבוצר.
בסביבה 2– עין תאופיק, (עין עקוב), יער קק"ל, עם מקומות מוצלים לפיקניק, מעיין קטן שהמים בו גולשים לנתיב מסודר ומעניקים לרמת הגולן היבשה נתיב צמחיה ירוק.
ספר למטייל – שביל הגולן, המדריך שכתבו יעקב שקולניק וישראל אשד, (הוצאה עצמית) ובו תאור מאה ועשרים הק"מ של מסלול הגולן. ניתן להשיג בעמותת תיירות גולן, 04-6962885.