על כביש 90, הכביש הארוך במדינה, (מטולה – אילת) בקטע הכביש בין עין יהב וצופר בערבה, נח בשלווה מדברית הישוב ספיר, שם הישוב על שמו של שר האוצר המנוח, פנחס ספיר ז״ל. בכניסה לישוב ספיר נמצא פארק גדול ומטופח וירוק, פארק ספיר (המכונה: העמק הנעלם), בשנת 1984 התגלתה נביעה של מי תהום שנבעו בו מי מעיין עין יהב, הועלה רעיון לפתח פארק, במרכזו אגם מים גדול, המים נקיים אך אינם ראויים לשתיה, בשנת 2002 יבש המעיין והאגם מוזן ממי תהום, זהו כתם ירוק והאגם בצבעי טורקיז כמקום עצירה בדרך לאילת וממנה. קק״ל לקחו את היוזמה והקימו מסביב לאגם פארק נפלא מסביב לאגם, עם מדשאות מוריקות. הנביעה של מי התהום נמצאת בשוליים הצפון מערביים של האגם והמים מוזרמים דרך תעלה.
לפני כמה שנים עצרנו בפארק ספיר בדרך הארוכה לאילת, נכנסנו בשער והתכוונו לערוך הפוגת פיקניק על המדשאה המוריקה על שפת האגם. הדרך לאגם משער הכניסה די קצרה, כמה דקות הליכה על השביל ואז ראינו תופעה משונה, היו כמה משפחות מטיילים שערכו פיקניק אך אף אחת מהן לא ישבה ממש על הדשא היורד למים. לא התייחסנו, ירדנו עם סלי הפיקניק והלכנו לעבר הדשא. עוד בטרם התיישבנו הגיח מקצה האגם אווז ענק, בצרחות ובאיומי מקור הניס אותו מהדשא סביב האגם. ניסינו לשחד אותו, לדבר על ליבו, אבל שום דבר לא עזר, אף אחד מאתנו ומהמטיילים האחרים לא היה יכול להתקרב אל שפת המים. סיפורו של ה׳אווז השומר׳ הפך להיות אגדה, מטיילים היו פוקדים את האגם רק לראות את השומר הנאמן של הפארק. הסתבר שהאווז העצבני הגיע עם שומר הפארק, קבע לעצמו את הטריטוריה שאליה לא נכנסים הדשא סביב האגם, השומר הממונה כנראה אישר לו וכך מונה לראשונה בארץ אווז עצבני המיוחד כומר פארק. האווז השומר החזיר את נשמתו לבורא, הפארק היפה נותר עם שומר אנושי.
סביב האגם יש צמחי קנה רבים וצפופים, עצי תמר חסונים, עץ דום מצרי (דקל הדום) ועצי הבאובב (שמוזכרים בספר ה׳נסיך הקטן׳ שהנסיך אהב אותם מאוד), ויש גם מטוס שתקוע על מוט גבוה תזכורת נוספת לספר. יש צמחיה עשירה וצבעונית של בוגנווילה ובניהן יש פינות נסתרות לישיבה. ברווזים רבים משייטים במי האגם וכל מבקר שמגיע לשפת האגם הברווזים דוהרים לעברו כמו קבוצת ספינות מהירות .
הפארק פתוח 24 שעות ביממה, יש אפשרות לישון בשטח הפארק בלילה, הכניסה ללא תשלום וגם הלינה ללא תשלום, יש מים זורמים וגם תאורה ומקומות לינה, אך יש לתאם את הלינה כמה ימים לפני ההגעה עם קק״ל.
מסביב לפארק, לצד שביל כורכר יש תערוכת קבע של פיסול מדברי סביבתי שמקיפה את הפארק. בלב הפארק יש את ׳פעמון הידידות׳ ישראל תאילנד, במבנה תאילנדי מיוחד תרומת המלך התאילנדי עם פעמונים. מקום כינוס לעובדים החקלאיים התאילנדים וגם כאות תודה לישובי הערבה שמעסיקים פועלים תאילנדיים.
איך מגיעים: הגישה לאתר היא מכביש הכניסה ליישוב ספיר על כביש 90. כ- 45 ק"מ דרומית לצומת הערבה וכ- 125 ק"מ צפונית לאילת. מהכביש עצמו יש לפנות לפי השילוט ימינה לדרך עפר עבירה לכל רכב.
הרכב שנסענו בו: טיול שלנו נעשה ברכב סיטרואן ג'מפי 2019, הדגם הארוך. נסענו שלוש זוגות לאילת וחזרה, הנהיגה נוחה, הישיבה לנוסעים הייתה נוחה מאוד, בגלל שהרכב ארוך לכל זוג היה ספסל משלו ומקום מרווח לציוד הצלילה מאחור. הנסיעה רכה ולא קופצנית. סיטרואן ג'מפי היא מסחרית בגודל בינוני. הגיעה לישראל כדגם משופר בשנת 2017 עם עיצוב מתקדם.
הג'מפי מוצע עם מגוון מנועים בהספקים שונים, כאשר בכל הגדלים המנוע החזק ביותר הוא זה שמשודך לתיבת הילוכים אוטומטית.
הג'מפי מוצע ב-3 מידות גודל שונות – באם מורדים את הכיסאות אפשר להעמיס משטחים בעזרת מלגזה. מפתח הדלתות רחב, הדלתות נפתחות לצדדים. הרכב מתאים למשפחות ברוכות ילדים, בסיטרואן ג'אמפי עד 9 מקומות ישיבה (כולל נהג).
אישי: נוחה מאוד לנהיגה, ראות מסביב מצויינת, נוחה מאוד לתמרון קלילה, נטולת איבזור מיוחד, מיזוג האוויר מצויין גם לחלק האחורי. רכב נוסעים טוב במחיר הגיוני.
ולסיכום: שלושה זוגות נסענו, כולם הצביעו על נוחות הנסיעה, גם במושבים האחוריים, כניסה נוחה למושבים האחוריים, חלונות גדולים ויושבים גבוה יחסית כך שרואים היטב מהחלונות. גם למושב ליד הנהג. הנוסעים התפעלו מהמקום הרב לציוד מאחור. וציינו שבדרך הארוכה אפילו תפסו נמנום ארוך.