האמת את "החופים" המאולתרים במקורות הירקון המציא הקהל. נכון, קצת קשה לרדת, קצת מחליקים, אבל מתפתחת סולידריות ותלות בין הורה וילד. הילד מאושר ממראה מים זורמים בארצנו היבשה. ההורה מחייך מסיבה אחרת, נהנה ממים זורמים, בלי לשלם ובלי לדאוג לסגור את השיבר.
פעם היה הירקון נחל חי, כ-25,000 קוב לשעה נבעו מהמעיינות בראש העין. המים הזכים גלשו במורד הנחל, (איזה נחל – נהר), מערבה. לאורך הנחל תחנות קמח שהביאו לפריחה חקלאית וכלכלית בגדות. בראשית חייה של המדינה הצעירה,ישראל, נלקחו המים לטובת הפרחת השממה, ישובי הנגב הצמאים למים, לשתיה וחקלאות. כך נכלאו הצלולים בצינורות עבי צול ומשאבות ענק דחקו את המים אל הנגב ולתושבי המרכז. הנהר הזורם הפך לנחל עלוב. מטרד מסריח של מים עומדים, הביוב זרם לתוכו בחמדה. הצמחייה מסביב התחילה לקמול. הרשויות התעוררו, החלו להפריש חלק קטן מהמים החיים לטבע. גדות נחל הירקון טופחו, פארקים, גנים לאומיים, אוסף של אתרים יפים ומסודרים לרווחת הציבור. נותרה פיסה אחת של עונג הפתוחה לקהל, ללא תשלום. המקום שמורת טבע תחת הגג של גן לאומי מקורות הירקון, הוכנו שבילים המובילים אל בריכות הנופרים הגדולות ונולדו כמה אתרי שכשוך (לא רשמיים) לימי הקיץ החמים.
לצערנו, מקורות הירקון יבשו מזמן, המשאבות הגדולות נותרו אנדרטה של תקווה שהמים יחזרו ביום מן הימים. המים הזורמים בפכפוך קולני דרך ערוץ קטן ומסולע, אלה מים מושבים, רשות הטבע והגנים קונה אותם ממקורות כדי להעניק חיים לתחילתו הנקייה של הירקון, המים מלחשים בתעלת בטון חשופה, וגולשים במפלון יצירתי לאגמון הטורקיז. עלי נופר גדולים וירוקים מתחלקים באגמון עם הקהל המדשדשים בבריכה. בין העלים שרידי פריחה צהובה של הנופר והעלים הירוקים הגדולים משמשים כמשטח נחיתה נאה לטייסת השפיריות הצבעוניות. כניסת המטיילים לבריכה הגדולה אסורה, כל הנכנס על אחריותו, אל תשכחו שאלה מים מושבים, לא לשתיה, אבל טובים לטבילת צוננת של הרגליים. המקום מטופח, חבל שיש מטיילים שמקלקלים את ההנאה, ואינם מקפידים לקחת עמם את הפסולת.
אחרי הדשדוש במים כדאי לטייל אל בריכות נופרים הגדולות, שבילי כורכר להליכה נוחה, שילוט מסודר מוליך אליהם, הנופר צמח רב שנתי בעלי קני שורש עבים הזוחלים על פני הקרקע, מתחת למים. עליו גדולים ירוקים והפריחה צבעה כחלמון עז. פעם היו בארץ מינים רבים של נופרים, רובם הוכחדו או נמצאים בשלבי הכחדה בגלל זיהום הנחלים. במקום שלוש בריכות נופרים גדולות, עצי אקליפטוס אדירי גזע ושווה להמשיך את הטיול.
איך מגיעים: בכביש 4 יורדים במחלף מורשה, פונים מזרחה על כביש 5 עד מחלף קסם. יורדים לכביש 444 שמוליך דרומה לאלעד. בצומת ראש העין פונים מערבה לכביש 438, חולפים מעל כביש 6 וחולפים על הפניה לגן לאומי תל אפק, אחריו מימין מתקן של מקורות אחריו, מימין שביל כורכר שמוליך צפונה עד לחניה סמוך למים. אנא שמרו על המקום היפה למען כולנו. המקום פתוח לכולם, ללא תשלום.
טיפ לשבת: כדאי להמשיך לשני גנים לאומיים סמוכים, מקורות הירקון, מסלול לאורך הירקון הנקי, ופינות ישיבה מוצלות ומשחקים. גן לאומי תל אפק, אנטיפטרוס, שם ממתין אגם גדול עם שימור צמחיית מים שצמחה באזור. מדשאות, משחקים לילדים, פינות צל נעימות. מקום מתאים למנוחה נעימה בצל העצים. (הכניסה לגנים בתשלום אחד).